sunnuntai 1. marraskuuta 2009

Lukemisten välissä

Tämän pitsiliinan virkkasin mummulle joululahjaksi joskus kolmisen vuotta sitten. Se on tehty valkoisesta kalastajalangasta. Ohjeen löysin jostain 90-luvun Kauneimmat käsityöt lehdestä, mutta menin tietysti palauttamaan lehden, enkä enää muistanut vuosikertaa tai lehden numeroa.. Ois pitäny kopioida malli, kun haluaisin tehdä samanlaisen ihtelleni. Kuvio on niin ihana! Kun liina oli valmis, mietein, että eipä tästä tullukkaan yhtään semmonen ko kuvasa. Mutta kastelun ja pingotuksen jälkeen liina näyttää aivan lumihiutaleelta! Ja on myös pysynyt sellaisena nämä vuodet. Ensin siis ajattelin liinan joululiinaksi, mutta mummulla se pysyy tv-tasolla kesät talvet:) Ja mikäs siinä, kun pääsen joka vierailulla ihastelemaan sitä! Ei auta ku joskus mennä kirjastoon ja ottaa projektiksi kahlata läpi kaikki 90-luvun Kauneimmat käsityöt:/ Odotan sitä innolla.. No, pitäpä sitä ei tekis kauniiden käsitöiden eteen, kunhan vain ois yks ylimääränen vuorokausi!

Kuvat on vähän huonoja, kun ne on otettu loisteputkivalaistuksessa. Ilma ei ollu sopiva ulkokuvailuun.. Mutta ehkä näistä vähän näkee mallia.

Tästä liinasta yllättäen juontaa juurensa myös blogini nimi:) Tämä pohja minulla on ollut sen kolmisen vuotta, mutta en ole vain aikaisemmin aloittanut kirjoittamista. Kun mietin blogin nimeä, olin juuri tehnyt tämän liinan ja toisen ananaskuvioisen. (Ananaskuvioon en ihastunut yhtään niin paljon, joten sitä kuviota tuskin enää alan virkkaamaan.) Blogipohjan teon aikoihin luin oikeustiedettä avoimessa yliopistossa ja muistin, että nimi Pitsiliina oli myös ensi kosketukseni oikeustieteeseen. Kävin yläasteella lakitiedon kurssin ja ensimmäisillä tunneilla orientoiduimme siihen, mitä laeilla yleensäkin säädellään. Helpoin esimerkki on tietysti nimilaki. Selasimme sanomalehtiä ja kävimme läpi ilmoituksia kastetuista lapsista ja mieteimme, mitkä nimet ovat sopivia ja millä perusteella vanhemmat ovat saaneet laittaa lapselleen esim. ulkomaalaisen nimen. Minulle sattuneessa sanomalehdessä oli kastettu Pitsiliina-niminen tyttö. Silloin ajattelin, että onpa kaunis nimi. Ja myöhemmin kastoin blogini tämän tytön mukaan:)

Ei kommentteja: