keskiviikko 25. marraskuuta 2009

Porkkanakakkutaistelu- Round 1

Suurena tavoitteena on saada leivottua samanlaista porkkanakakkua ku Häggmanilta saa:P Ja tässä on yritys nro1 taistelussa minä vastaan porkkanakakku:


Ohje on RuokaPirkasta nro 47-48/19.11.2009.

Arton porkkanakakku

5-7 porkkanaa
3 kananmunaa
3 dl sokeria
1 ½ dl öljyä
3 ½ dl vehnäjauhoja
2 tl kanelia
1 tl soodaa
1 tl leivinjauhetta

kuorrutus
50 g rasvaseosta (esim. oivariini)
1 rs maustamatonta tuorejuustoa
1 ½ dl tomusokeria
1 tl vanilliinisokeria

Kuori ja raasta porkkanat, vaahdota munat ja sokeri, lisää öljy ja porkkanaraaste vaahtoon, sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan. Kaada voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan. Paista 175 asteessa n. 50 min. Kumoa hieman jäähtyneenä. Sulata rasva kuorrutusta varten ja sekoita joukkoon muut aineet. Koristele pähkinärouheella.

Laitoin vanilliinisokerin tilalla aitoa vaniljasokeria. Päälle tuli mantelirouhetta. Päätelmä: Ensimmäisellä yrityksellä ei tullu saman makusta ku konditoriosta (yllättäen:) Pohja oli kosteampaa ja täyte ei ollu samalla lailla "kreemimäistä" Eli kehittelemistä riittää.. Mutta hyvää oli silti:P

Netta tirkisteli takapihalle tuosa yhtenä päivänä. Mistä huomaa, että on tyttökoira? No hienostuneesta tassusta tietenki! :D

"Ai sää kuvaat taas.. Saisko niinku rauhasa kyylätä?"

Kukahan niistä mun käsitöistä jaksas ottaa kuvat? Kuvaamisinnostusta latistaa vähän, että siitä palmikkokeepistä ei loppujen lopuksi tullukkaan semmonen ko luulin. Mutta kai siitä jonkulaisen kuvan saa:/ Tuskin tulee käytettyä kauhiasti, mutta en kyllä ala purkaan! Eipä siitä langasta muutakaan vihti tehä, kun oli niin karkiaa.

Ens viikonloppuna on jälleen tekemistä kun maailmancupit näkyy. Tai ois kyllä tärkiämpääki tekemistä eli saksan tenttiin lukemista, mutta jotenki luulen, että telkkari, sohvatuoli ja käsityö vie voiton... Ainaki kisojen ajaksi:)

Ei kommentteja: